Vicky ClybouwFunctie: Klinisch psychologe

Telefoon: 0478 92 89 60


Mijn naam is Vicky Clybouw en van jongs af aan ben ik gepassioneerd door yoga en meditatie. In het kader van mijn thesis voor de opleiding leerkracht vertrok ik 15 jaar geleden naar India om 3 maanden yoga- en meditatielessen te gaan volgen. Initieel startte ik in het onderwijs als leerkracht en leerlingbegeleider. Om mij als leerlingbegeleider verder te specialiseren, heb ik ook Gezinswetenschappen gevolgd. Hierna heb ik mijn master in de klinische psychologie (optie volwassenen) behaald om ook volwassenen te kunnen begeleiden.

Intussen, na 10 jaar werkervaring in lesgeven, leerlingbegeleiding en klinisch psychologie, is begeleiding een niet meer los te koppelen onderdeel van mijn leven geworden. Naast mijn basisdiploma’s als leerkracht, gezinswetenschappen en klinische psychologie blijf ik me permanent bijscholen waardoor ik ook ervaringsgerichte vormen van begeleiding zoals mindfulness en yoga kan aanbieden.

Problemen en klachten tracht ik holistisch te benaderen zonder hierbij de sterktes uit het oog te verliezen. De begeleiding gebeurt op maat en kan een geheel van psychologische tot ervaringsgerichte ondersteuning omvatten.

Gespecialiseerd in:
·         aanpak van stress en burn-out
·         aanpak van (faal)angst
·         eetstoornissen
·         leerproblemen en leerstoornissen
·         ontwikkelingsstoornissen (ASS)
·         mindfulness en yoga
Opleiding:
·         Bachelor in onderwijs: secundair onderwijs
·         Bachelor in gezinswetenschappen: leerlingbegeleiding
·         Master in de klinische psychologie
·         Mindfulness trainer in opleiding (I AM Instituut voor Aandacht en Mindfulness)
·         Yoga teacher training in opleiding (o.l.v. Joachim Meire, een Yoga Alliance erkende teacher opleiding)

Erkenningsnummer: 822116857