Kinesitherapie

Wat is kinesitherapie?

Als kinesitherapeuten hebben we ons na onze studies en werkervaringen verder gespecialiseerd in fasciatherapie en osteopathie.

Tijdens de sessies kinesitherapie “behandelen we door te bewegen”.

Uiteraard worden de methodes en doelstellingen telkens aangepast aan de activiteiten en de mogelijkheden van de  patiënt. Een professionele loper heeft vaak heel andere doelstellingen dan een professionele vakman of iemand die de hele dag aan een computer werkt. Ze houden zich tijdens hun activiteiten allemaal in een bepaald houdings- en bewegingspatroon.

Spijtig genoeg lijden die doorgedreven, herhaalde foute houdingen vaak tot ernstige pijnsyndromen , rugletsels en nog tal van andere aandoeningen.

Werkmethode:

Tijdens een eerste behandeling wordt na een degelijk onderzoek samen met de patiënt beslist welke therapie en aanpak voor hem of haar het beste is.

Binnen onze praktijk werken we praktisch altijd manueel. Eerst en vooral proberen we de pijn en zwelling te minimaliseren om zo de vicieuze cirkel  waar je als patiënt bent in geraakt te doorbreken.

Als fasciatherapeut en osteopaat beschikken we uiteraard over de nodige skils om deze constante pijncirkel te doorbreken. Na een of twee behandelingen starten we dan met oefentherapie.

 

De kinesisten in onze praktijk zijn:

Kris Decoster: Fasciatherapie – Ademhalingsrevalidatie

Geertje Decoster: Kinesitherapie – Osteopathie – Rugschool